Un interviu cu Cristian Tudor Popescu și un video-documentar despre dispariția investigațiilor din presa centrală – în jurnalul unui ziarist fără jurnal de azi. Două exemple că, totuși, se mai poate face presă de ciatate chiar și în prezent, într-un ziar tradițional sau pe un site de media.

La Judecata de Apoi a presei

Tinerii și atât de specialii jurnaliști Cristian Delcea și Mihai Voinea au demarat o excelentă radiografie a presi române post-decembriste, printr-o serie de interviuri care a fost inaugurată de cel cu Cristian Tudor Popescu. Conform unor surse de mare încredere, serialul va conține și alte nume mari din media de la noi și va aduce o serie de dezvăluiri din culisele presei. De urmărit și, musai, de citit. http://adevarul.ro/news/societate/interviu-ctp-asistam-spectacol-dizolvarii-presei-nu-mai-scrie-niciun-ziar-niciodata-1_55fee1b1f5eaafab2ccfb2df/index.html

Cum au dispărut investigațiile din presa tradițională

hg
Captură din documentarul realizat de reporterii dela0.ro, cărora le-am rsăouns în calitate de fost manager de presă

„Publicăm un video-documentar care tratează fenomenul dispariției departamentelor de investigații ale ziarelor centrale. Încercăm să surprindem istoriile personale din spatele acestor evenimente. Relatăm povestea unor ziariști de investigație și a departamentelor lor dispărute. Dar descriem, de fapt, motivele pentru care o țară este lipsită în mod sistematic de una dintre dimensiunile sale democratice fundamentale – capacitatea presei scrise de a investiga chestiunile de interes public și de a le face cunoscute, mai departe, cetățenilor”, se arată în prezentarea unui video-documentar ce a fost dat publicității în cursul zilei de azi pe site-ul România de la 0. Cu voia dumneavoastră, am răspuns și eu întrebărilor reporterilor Diana Oncioiu și Vlad Stoicescu din acest proiect ce face parte din Harta interactivă a libertății de exprimare. Îl găsiți aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + 5 =