Pe Marius Tudosiei îl știu de multă vreme și e genul de om care merită popularizat fiindcă și-a luat viața în propriile mâini. A abandonat cariera (media&PR) în favoarea uneia în care e propriul patron, ceea ce nu-i de colo. Cu regretul că ne întâlnim atât de rar, menționez că acest chestionar a fost făcut pe mail, iar prima și ultima dată când i-am gustat din bucate a fost la o întâlnire între prieteni, pe 1 mai. Asta așa, ca să spulber din suspiciunile că ar mirosi a mâncare pe acest blog! …

De ce te temi cel mai tare?

Să nu rămânem fără mâncare. Să nu se termine înainte de vreme. Adică la evenimentele unde eu prestez mâncarea, acolo am teama asta. Ba chiar uneori am coșmaruri că invitații se uită lung înspre mine cu farfuriile goale.

Care e prima ta amintire?

E posibil să fie indusă via „toate-poveștile-din-familie”, dar cred că e cutremurul din 77. Eram pe marginea cuptorului, în brațele bunicului meu și se clătina laptele în ceaunul rotund de pe plită. Dacă nu-i asta, atunci trebuie să mai scobesc prin memorie. Să mă anunți, te rog!

Pe cine admiri cel mai mult și de ce?

Din fericire pentru mine, am în jur mulți oameni demni de toată admirația. Atât de mulți încât ar fi complicat să fac și o ierarhie a lor, ca să aflăm cine e în vârf. Dar știu de ce îi admir pe toți aceștia: pentru că simt în ei mugurii acelui „vreau să schimb lumea“, pe care eu îl prețuiesc atât de mult!

Ce-ți place la înfățișarea ta?

Aproape nimic nu mă mulțumește, dar înțeleg că nici nu e sănătos să fii îndrăgostit în exces de propriul fizic. Dar îmi plac mâinile mele mari, ca niște lopeți, că mă ajută în munca mea. La frământat aluaturi, de exemplu…

Care e cel mai prețios lucru pe care îl deții?

Mintea asta care mă ajută destul de mult. Dacă eram nobilul comitatului și ceasul cu cuc ar fi arătat anul de grație 1485, i-aș fi considerat pe-ai mei avuție proprie și i-aș fi pus pe ei în lista asta (iubita mea, pe Luca și pe următorul copil, care se va naște zilele astea și care încă n-are un nume stabilit).

Cine ar juca rolul tău într-un film?

Rolul meu încă nu e disponibil și, după cum nenorociții ăștia fac filme despre tine după ce mori, aș vrea să amân răspunsul la întrebarea asta cât mai mult. Adică momentul în care mă gândesc la răspunsul la întrebarea asta! Brrrr!

Ce-ți reproșezi cel mai des?

Că uit. Da’ chiar uit. Uit ca un „urs hoinar“ (cine are copii știe cântecul!). E ceva incredibil, cei din jurul meu susțin că e din pricina faptului că am multe pe cap (grijile casei, Băcănia Veche, bucătăria mare, Băcănia a doua, emisiunea, proiectele BTL în care ma implică tot mai mulți clienți…). Dar asta nu mă ajută să-mi iert „uitucelile“. De la uitat portofelul pe masa, cu tot cu chei, până la uitat de comenzile clienților și alte uitări prostești. Poate că nu sunt suficient de organizat! Inclusiv de întrebările tale, Horia, mi-am amintit de vreo două ori, uitând de fiecare dată să-ți și răspund. Acum a fost o întâmplare că am dat de ele (glumesc!).

Ce ai fi făcut la fel de bine profesional, dacă n-ai fi ales actuala carieră?

Nu știu, însă motorul din spate tot „vreau să schimb lumea“ ar fi fost. Ca și acum. Probabil că aș fi fost implicat în meserii care lasă urme și care produc efecte. Pentru că îmi place să construiesc (trainerii mi-ar zice că sunt „builder“). Îmi dau seama însă că sunt atât de determinat să-mi fac bine treaba, încât nu există nicio rezervă în a face efort. Și când faci efort cum se cade, ajungi să fii bun în orice domeniu.

Cum ți se spunea când erai mic(ă)?

Mariusică. Not funny!

Care e cea mai mare realizare a ta?

Pot să-mi pun familia aici, te rog?! Fără conotații de ownership. Ioana, Luca și noul încă-nu-știm-cum-îl-cheamă sunt de departe cea mai mare realizare pentru mine.

Care e cel mai frumos lucru care s-a spus despre tine vreodată?

„Mmmmmm!“, rostit cu ochii mijiți sau închiși de tot. E un compliment important care spune totul despre cum gătești. Un altul, care mi se spune uneori direct, este „Saru-mâna pentru masă!“ – și îl consider frumos pentru că în 2013, la bistro, restaurant, cantină, loc de luat masa, NU mai spune nimeni asta decât dacă mâncarea e atât de bună încât ți se activează reflexe de genul acesta.

Cum ai dori să-și amintească posteritatea de tine?

Drept omul care a schimbat lumea. Începând din farfuriile semenilor. Și nu va avea nimeni vreo șansă să-și amintească altfel despre mine pentru că eu exact asta am început să fac și asta o să fac în următorii ani!

–         Marius Tudosiei e cunoscut pentru Băcănia Veche, unde e owner, băcan și multe altele. Poate fi văzut la Digi 24 și citit pe tudosiei.ro.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + 9 =