428684_384982471514349_1777041367_n

Ne știm, din vedere, de peste un deceniu. Îl remarcasem în Cafeneaua Actorilor – Maurice era și e o apariție – unde în fiecare vineri după-amiază mă duceam să savurez „Dilema veche“, în compania a câte trei brune la stic. Apoi, am devenit colegi, fără să ne împrietenim. Am dezvoltat însă o relație afabilă. În virtutea ei, l-am invitat pe  autorul celui mai bun blog de modă din 2013 să răspundă la chestionarul de față.

De ce te temi cel mai tare?

Știu că pare stupid, dar în acest moment mă tem de zbor, de avioane.

Care e prima ta amintire?

O imagine extrem de blurată cu tata, într-o dimineață de vară. Îmi aduc aminte că m-a luat în brațe și țin minte exact razele soarelui proiectate în cameră.

Pe cine admiri cel mai mult și de ce?

Pe Grigore Moisil. L-am descoperit relativ târziu, deși am studiat la Liceul Grigore Moisil. Pur și simplu, personalitatea lui mă fascinează. Nu am fost niciodată un as la matematică. Dimpotrivă. Dar aș da orice să mă pot întoarce în timp și să particip la primul lui curs de algebră modernă din România. În plus, avea un umor nebun. Or, mie îmi place teribil asta.

Ce îți place la înfățișarea ta?

Pot să-ți spun ce-mi displace. Faptul că am făcut burtă. Dar o să dispară în vreo trei luni!

Care e cel mai prețios lucru pe care îl deții?

O iconiță din lemn primită de la mama.

Cine ar juca rolul tău într-un film?

Dan Nuțu în tinerețe.

Ce-ți reproșezi cel mai des?

Faptul că nu pot renunța la fumat.

Ce ai fi făcut la fel de bine profesional, dacă n-ai fi ales actuala carieră?

Mi-ar plăcea să cred că aș fi fost un bun profesor de literatură comparată.

Cum ți se spunea când erai mic?

Marius. Așa mă cheamă.

Care e cea mai mare realizare a ta?

Nu știu dacă este neapărat o realizare, dar am iubit intens.

Care e cel mai frumos lucru care s-a spus despre tine vreodată?

Că semăn cu Fanny Ardant! Mi s-a spus de vreo trei ori chestia asta. Nu, nu am ajuns să cred că semănăm. Dar mi s-a părut amuzant, pentru că o ador.

Cum ți-ai dori să-și amintească posteritatea de tine?

Posteritatea nu prea își amintește nici de Grigore Moisil. Ce motive ar avea să-și amintească de mine? Dar mi-ar plăcea ca prietenii mei să-și aducă aminte de acel Maurice (sau Marius, cum preferi) căruia îi plăcea cel mai mult pe lumea asta să râdă.

–         Maurice e un om de stil deosebit de stilat. Își descrie astfel creația virtuală (care conține o rubrică-unicat, Barba zilei) Le Projet d’amour: „este un blog care  seamănă, din punctul meu de vedere, cu o zi oarecare de toamnă“.

DISTRIBUIȚI

9 COMENTARII

  1. Si eu l-am descoperit tarziu pe Maurice, dar am recuperat citindu-i blogul intr-o singura noapte.
    Mi se pare senzational si nu inteleg cum a reusit sa se construiasca atat de frumos intr-o societate care e cum e.
    Go, go Maurice!!

  2. Pe Maurice, l-am intalnit la Gala UAD de la Cluj anul acesta, un tip excelent si plin de viata! Un fin observator al modei de calitate! De la el si de la Marian Palie mi-a ramas expresia ” gavazdit”. Daca esti in compania celor doi, intr-o seara te distrezi cat tot anul! Mult Succes Maurice, bravo Horia pentru „miniinterviu” !

  3. Îmi placi 🙂 nu îmi pasa ce orientare sexuala ai, nu judec. Cine are dreptul asta pana la urma?! Îmi placi pur și simplu…asa cum ești …te admir. Numai bine iti doresc! Pupici

  4. Consider ca e un om deosebit ,care știe mereu ce sa spună adică are mereu vorbele la el si explica lucrurile așa cum trebuie in cat ori cine ar intelege .E un om de valoare.Nu judec faptul ca e gay nici măcar nu ma intereseaza accept aceasta idee mi se normal nu stiu de ce lumea când aude de gay sau plesnind se mira sau privesc aceste lucruri cu oarecare reticență fiecare are dreptul sa fie atras de ce sex vrea fie ca e bărbat sau femeie nu vad o drama in asta atât timp ca acesti oameni nu contura linistea celorlalti e chestie de mentalitate sau uni cred ca aleg sa fie așa in urma unor experiente sexuale nefericite din trecut .

  5. Marius…eşti atât de frumos…psihic şi fizic, atăt de galant şi deosebit, incat merriți sa ai tot ce-i mai bun în viață. Te felicit,! Iubeşte ce-ți place’, chiar dacă nu voi fi nicoidată aleasa ta. Te admir şi te te respect oriunde eşti. Succes!

  6. Tot respectul ptr Maurice un om f stilat ,galant,cu o inteligenta rar întâlnită,frumos,umoristic…Bravo Maurice te admir enorm,esti un exemplu ptr noi toți😘😘😘!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 1 =