Înainte de lansarea oficială a volumului „Cartea neisprăvirii” de miercuri, 31 iulie, ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu – un eveniment literar cu totul special al verii lui 2019 – i-am luat un interviu scriitorului T.O. Bobe.
Iată ce spune acesta despre cărți: „O carte nu-i altceva decât o înșiruire de cuvinte, de paragrafe, de întâmplări din viețile altora, fie ei adevărați, în carne și oase, fie închipuiți, iar cuvintele și paragrafele și oamenii ăștia sau zebrele sau pinguinii nu fac altceva decât să pozeze, să înregistreze ceva ce există undeva în stimatul cititor și depinde de el dacă e acasă sau nu pentru o carte sau alta, depinde de el dacă-i deschide ușa și o lasă să-i înregistreze sau nu consumul de energie electrică, depinde de el dacă în timp ce citește i se zbârlește părul pe mâini dintr-o cauză sau din alta ori dacă își zice ia mai lasă-mă, frate, cu prostiile astea ori dacă își aduce aminte de mirosul pielii bunicii atunci când se apleca pe deasupra lui să mai îndese bucățica de cașcaval în marginea mămăligii ori dacă citind își proiectează un viitor fericit cu femeia sau cu bărbatul cu care în urmă cu trei zile a împărțit o conservă de ton în ulei și o bere”.
Iată și interviul pe care mi l-a acordat T. O. Bobe, un scriitor care știe să trateze umorul cu toată seriozitatea.

Mi-a făcut plăcere să-l cunosc pe T.O. Vă invit să-i citiți cartea și să-l cunoașteți cu ocazia lansării oficiale a volumului „Cartea nesiprăvirii”, recomandată de Rock FM.


Video: Mihai Vasilescu, pentru Rock FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 14 =