Pe 27 și 28 mai, comunitatea celui mai frumos cartier bucureștean își deschide curțile pentru ediția a VI-a a Bazar de Cotroceni

Dacă se întâmplă în Cotroceni, eventual pe străzi cu nume de doctori, pentru mine e suficient. O s-o luați ca pe un capriciu și poate chiar asta e. Că doar și aici a fost cândva periferie, dar ce spun eu periferie, erau Codrii Vlăsiei, păziți de haiduci de nu trecea nici vrabia. Însă sute de ani mai târziu, cartierul umbrit de platani și de castani și parcelat de doctorul Davila mă fascinează – ca bucureștean, ca om căruia îi pasă de orașul său și de arhitectura acestuia, ca jurnalist care a amuțit de plăcere când Gabriel Liiceanu îi relata în direct la radio spațiul din Cotroceni în care ar fi vrut să amplaseze grupul statuar dedicat Monicăi Lovinescu și lui Virgil Ierunca.

În weekendul 27-28 mai, am revenit pe străzile cartierului meu preferat, pentru ediția a VI-a a evenimentului Bazar de Cotroceni, când se redeschid publicului curțile și grădinile caselor de patrimoniu pentru evenimente de tot soiul, degustări, expoziții cu vânzare, haine, viniluri, înghețate, concerte sau, pur și simplu, întâlniri de socializare ale comunității. Iar Vodafone conectează comunitatea locală cu vizitatorii cartierului, printr-o sumedenie de evenimente și de posibilități de distracție.

Am scris cândva ceea ce continui să cred că a fost una dintre primele știri apărute sub formă de piesă de teatru – „Limonada (comedie în două acte cu familia Seinfeld)”, a cărei acțiune se petrecea în anul 2015, în așezarea rurală americană East Hampton, statul New York, dar putea avea loc și în orice colțișor al lumii cu democrație și Internet. Îmi amintesc că am jinduit după obiceiul american de a fi comercializată limonada de către niște copilași, care au astfel ocazia de a învăța cum să vinzi ceva, cum să faci reclamă fără alte mijloace decât vocea și eventual un carton scris cu carioca, precum și, nu în ultimul rând, cum să faci rost de niște bănuți de buzunar. La noi nu prea vedeai așa ceva. Or, în acest weekend, la Bazar de Cotroceni, aproape la orice intersecție din acest cartier ești îmbiat de către copii cu limonadă și cu prăjituri de casă.

Ieri am fost la Concert pe garaj la Bazar de Cotroceni | Powered by Vodafone, pe strada Panait Iatropol, nr. 20, unde am urmărit un concert Dora Gaitanovici acustic, live, direct de pe garajul curții – în această după-amiază sunt programate alte concerte: de la 17.00 – Corina Sîrghi, de la 19.00 – Moonlight Breakfast acustic.

Apoi am trecut pe la Cotroceni Blues Bazar | Powered by Vodafone, pe strada Sf. Elefterie, nr. 26, unde am savurat cântarea celor de la Blue Monday Ministers (azi, vor cânta, de la ora 18.00, Ana Coman, de la 20.00, Mr. Jurjak).

Și mi-am făcut un selfie cu un televizor alb-negru la Retro Disco by Kicen | Powered by Vodafone, pe strada Doctor Louis Pasteur, numărul 27, unde se ascultă muzica retro din anii 80’-90’, gazdă fiind DJ Sorin Lupașcu – rezident Discoteca Ring Costinesti, Radio Vacanța 1978-1996, iar programul e susținut integral pe pick up și pe magnetofon.

Bazar de Cotroceni e un eveniment atât de fain încât mă face să mă felicit, deși n-am niciun merit, că am buletin de București de peste 40 de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =