În imaginea de mai sus sunt eu în timp ce explorez virtual Delta Dunării, de care mi-e foarte dor.

Sunt la Ivan Pescar & Scrumbia Bar – un loc drag mie, datorită lui Doru Frolu, Ivan Patazaichin și mâncării – la conferința care anunță că, de săptămâna asta, Delta Dunării e disponibilă în Street View pe Google Maps.

Și am o experiență virtuală: mă uit printr-un cardboard Google la imagini uluitoare din Deltă. Aflu că, în total, sunt acoperiți peste 1500 de kilometri de canale și drumuri.
Încercați și voi, nu e nevoie de un gadget special, o puteți face și de pe telefon!
Un explorator virtual poate admira pelicanii care își iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care șerpuiește printr-o pădure inundată, mlaștini și lacuri. Mai apoi poate se poate plimba pe canalul Șontea, printre vița de vie sălbatică, și pe sub sălciile care atârnă deasupra canalului Rădăcinos, creând un tunel de vegetație spectaculos. Câteva click-uri mai încolo peisajul se schimbă: un lac cu nuferi, stârci, egrete și pelicani. Iubitorul de păsări poate vedea cormoranii care se hrănesc pe Lacul Puiu sau poate „da o fugă” pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura tradițională din Deltă în localitatea Letea sau se poate plimba pe străduțele înguste din Mila 23. La final, se poate relaxa pe plaja sălbatică din Sf. Gheorghe sau poate avea o vedere panoramică din vârful vechiului far din Sulina. Mai multe locuri și informații pot fi descoperite în galeria dedicată Rezervației Biosferei Delta Dunării de pe pagina centrală Street View.
Proiectul de preluare a imaginilor din Delta Dunării a fost realizat cu ajutorul echipei WWF România, care a parcurs Delta în lung și în lat cu trekkerul Google în spate, pe bicicletă, pe barcă sau cu căruța, cu sprijinul localnicilor.

Așa arată un trekker Google

Operațiunea de preluare a imaginilor s-a desfășurat pe parcursul lunii iunie 2018. Echipa WWF a parcurs majoritatea traseelor turistice din Deltă, localitățile Mila 23, Sulina, Letea. Iată un video making-of al proiectului de preluarea a imaginilor Street View din Delta Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 11 =