Gigi Căciuleanu, cel mai de seamă dansator român și figură de excepție a culturii universale, a lansat volumul „Miroirs”.

Coperta cărții „Miroirs” de Gigi Căciuleanu
Coperta cărții „Miroirs” de Gigi Căciuleanu

Volumul, scris de omul care dansează în atâtea limbi străine fără s-o uite defel pe cea maternă și tipărit la Editura Vellant, conține 44 de poezii și 28 de desene reunite într-o antologie dezvăluind una dintre fațetele mai puțin cunoscute ale personalității artistului scenic: lirismul tipărit.

„Aceste frânturi de poeme și desene sunt de fapt dansuri. Am învățat de la Ruxandra Racoviță că dansurile sunt și desen sau linie pură. Întotdeauna m-au fascinat liniile. Fie că acestea sunt trasate cu corpul, fie că le trasezi pe hârtie, fie că le trasezi cu mintea, cu inima, cu creierul. Textele din carte sunt texte de spus, pentru că sunt gândite silabic, pentru a putea fi spuse, pentru a putea fi dansate. Ele sunt subtext exprimat în această seară de dans-actorii mei”, a mărturisit Căciuleanu, pe parcursul lansării din ultima seară  a Festivalului Național de Teatru, găzduită de Sala Atelier a TNB.

Neobositul Gigi Căciuleanu
Neobositul Gigi Căciuleanu

Lansarea cărții scrise cu corpul a fost însoțită de momente ale dans-actorilor, cum își răsfață Gigi colaboratorii, de la Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company, care au recitat și ilustrat prin dans poeziile maestrului, adică Alex Călin, Ioana Macarie, Ana Vișan, Adi Nour, Răzvan Stoian, Arcadie Rusu, Lari Georgescu și Lelia Marcu-Vladu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + eight =